Kindlasti tead, et Eestis on oma palverännakutee, saunatee, matkatee – aga kas oled kuulnud ka Toiduteest? Tuntud on eestlaste armastus puhta ja kohaliku toidu vastu. Neile, kes otsivad ehedat Eesti toitu, pakub Eesti Toiduteega liitunud ettevõtete külastamine kordumatuid ja mõnusaid elamusi.
Üle Eesti on ühinenud pea 180 erinevat ja omanäolist söögikohta, kes pakuvad piirkonnale iseloomulikku toiduvalikut ja meie rahvusköögile omaseid roogi, mis on sageli ka põnevalt kaasajastatud.
Ettevõtmisega on seotud väga eriilmelised toidupakkujad – sealt leiab nii kõrtse, kohvikuid, linnuseid, talusid, restorane, maaturismi-ettevõtteid, kööke jne. Idee on näidata kohaliku toidu teekonda, alates selle kasvatamisest kuni roogade valmimiseni ning selles ka osaleda. Suurepärased maitsed meile ainuomasel moel leiad Toidutee kaardilt.
Ühine väärtus on see, et pakutav toit oleks värske, maitsev, kohalikust toorainest ning kohapeal valmistatud. Kohalik ja eestimaine tooraine on Eesti Toidutee ettevõtetel olulisel kohal aastaringselt, kuigi arvestatakse ka aastaaegadega, kohaliku piirkonna omapäraga ning kõik see väljendub pakutava kvaliteedis.
Toidutee on osa Läänemere toiduteest, mis ühendab endas Eesti, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Taani, Norra, Rootsi ja Soome toidupiirkondade maitsvamaid paiku. Kõikide ühine eesmärk pakkuda just oma piirkonnale ainuomaseid maitseid ning see peidab endas väga mitmekülgseid võimalusi olla maailmas nähtav, tuntud ja tunnustatud.
Liivimaa Maitsete võrgustiku ettevõtjad tutvustavad aga ajaloolise Liivimaa toidupärimust ja pakuvad kohalikku toitu nii Eestis kui Lätis.