Restoranid

Kohalikust toorainest valmistatud lihtsat ja puhast gurmeetoitu saab Eestis nautida nii linnas, maal kui ka mere ääres.

Ühes korralikus Eesti pajas on näpuotsatäis Skandinaavia, Vene, Saksa ja modernse Prantsuse köögi mõjutusi.

Viimasel kümnendil on Eesti tippkokad aktiivselt kohalikust toidukultuurist inspireerituna Eesti restoranikultuuri arendanud. Kogu Eestis avatakse üha uusi ja huvitavaid restorane, mis pakuvad nii siinsest traditsioonist kui ka rahvusvahelistest köökidest mõjutatud maitseelamusi.

Toidu tervislikkuse ja värskuse kilbile tõstmine on motiveerinud mitmete kodurestoranide ja gurmeetalude sündi. Samuti naudivad üha suuremat populaarsust mitmesugused toidukoolitused.

Igal aastal valivad Eesti gastronoomia spetsialistid koos rahvusvaheliste toidukriitikutega välja parimad Eesti restoranid. Mõjuka restoranijuhi White Guide nimekirjast leiab nii eksootilisemaid maitseid viljelevaid kui ka kogukonnakeskseid restorane, kus pakutav kraam kasvab otse külastaja silme all. Gastronoomiakonkurss Silverspoon pakub tugevat platformi Eesti restoranisektori arengule, kasvades aasta-aastalt üha suuremaks.

Kuhu minna ja mida teha

Teave otsingutulemuste kuvamise kohta kasutustingimuste punktis 12.