Eesti leiva päev ja sügislaat Eesti Vabaõhumuuseumis
Eesti leiva päev ja sügislaat "Rikka leib, vaese leib"
Tegevused toimuvad hoonetes ja taluõuedel kl 11-16. Sügislaat kestab kl 10-16.
Kesk kirevat lõikusaega kutsume külla kõiki, kel huvi eestimaise traditsioonilise toidu vastu. Päeva peakangelane on kodumaine rukkileib.
Osa saab Eesti leiva loost - viljapeksust kuni leiva küpsetamiseni. Valime parima koduleiva ning peame käsitöö- ja toidulaata.
Meie toidulaud pole alati olnud nii rikkalik ja mitmekesine kui tänapäeval. Söögid, mida praegu valmistame argiroogadena, kuulusid veel 150 aastat tagasi vaid jõuka mõisarahva lauale. Niigi lihtsat igapäevast toitu mõjutasid ikaldused, sõjad ja majanduskriisid, mis sundisid leidlikkusele ja kokkuhoiule.
Leivapäeval piilume sisse erinevatesse köökidesse, räägime nii kõrgklassi peenematest roogadest kui ka lihtsa talurahva leivast, tutvume nutika perenaise nippidega sõjajärgses toidunappuses ja talongide ajal ning valmistame toidujääkidest kaasaegseid gurmeetoite.
Kuupäev
7. sept 2025
Asukoht
Eesti Vabaõhumuuseum - Vabaõhumuuseumi tee 12, Haabersti linnaosa, Tallinn, Harju maakond
Telefon
+372 654 9100
info@evm.ee