Sõira valmistamise töötuba Eesti Piimandusmuuseumis
Sõir on Lõuna-Eesti köögis valmistatav kodune juust. Seto- ja Võrumaal on traditsiooniline peamiselt köömnetega valmistatud variant. Sõira tooraineks on kohupiim, mis jääb erinevalt juustust laagerdumata. Proovime seda üsna kiirelt valmistatavat juustumääret ise teha.
Töötoas osalejad riietuvad meierei töötajateks ja õpivad valmistama sõira, mida loomulikult ka maitstakse. Samuti tutvutakse muuseumi ekspositsiooniga ning vaadatakse ringi vanas meiereis.
Muuseum pakub lisaks sõira valmistamisele ka teisi töötubasid, nagu või ja karaski valmistamine, jäätise valmistamine ning kohukese töötuba.
Lahtiolekuajad
Ettetellimisel
Asukoht
H. Rebase tee 1, Imavere küla, Järva vald, Järva maakond
Telefon
+372 503 3886
info@piimandusmuuseum.ee