public.entry.region.yldine_piirkond_pohi

Põhja-Eesti

Sõira valmistamise töötuba Eesti piimandusmuuseumis

Sõir on Lõuna-Eesti köögis valmistatav kodune juust. Seto- ja Võrumaal on traditsiooniline peamiselt köömnetega valmistatud variant. Sõira tooraineks on kohupiim, mis jääb erinevalt juustust laagerdumata. Proovime seda üsna kiirelt valmistatavat juustumääret ise teha. 

Töötoas õpivad osalejad valmistama sõira, mida loomulikult ka maitstakse.

Tutvuda saad muuseumi ekspositsiooniga ning vaadata ringi vanas meiereis. Suuremad ja julgemad piimasõbrad saavad koguni käsitsi lehmalüpsi proovida. 

Muuseum pakub lisaks sõira valmistamisele ka teisi töötubasid, nagu või ja karaski valmistamine, jäätise valmistamine ning kohukese töötuba.

Kui aga parasjagu pole võimalik muuseumisse kohale tulla, võid mõne õpitoa kasvõi koju külla kutsuda, et oma seltskonnaga lõbusalt ja harivalt aega veeta. Igatahes on just piimandusmuuseum parim paik  Imaveres Järvamaal, kus veeta aega.

public.entry.region.yldine_piirkond_pohi

Põhja-Eesti

Lahtiolekuajad

Ettetellimisel

Asukoht

H. Rebase tee 1, Imavere küla, Järva vald, Järva maakond