
Seminar „Teekond MICHELINi tärnideni“, 15.11.2025
Ingo Hettig jagab seminaril teadmisi MICHELINi tärnide saavutamisest, rahvusvahelistest standarditest ja Eesti restoranide arenguvõimalustest
Koht: Tallinna Kultuurikatel, Stalker seminariruum, Festival Maitsev Eesti raames
Aeg: 15.11.2025. 11.00-12.30
Seminari maksumus: tasuta
Koolitaja: Ingo Hettig –üks mõjukamaid rahvusvahelisi fine dining eksperte ja MICHELINi tärnidega restoranide konsultant.
Registreerimine kuni 31.10: täida vorm
Millistele küsimustele saad vastused?
+ MIKS on MICHELINi tärnid kokkade ja restoranide jaoks ülemaailmselt ihaldatud „valuuta“?
+ KUIDAS viia fine dining restoranide toiduelamus maailmatasemele?
+ MIS on kõige tõhusamad strateegiad MICHELINi tärnideni?
+ Mis on peamised arengukohad Eesti restoranide jaoks, et liikuda MICHELINi soovitusest edasi BiB Gourmandi või tärnide poole?
Lisaks annab koolitaja ülevaate 14.11 toimuvast workshopist „Gastronomy Consulting – Optimization Workshop for Dishes“, kus osaleb seitse Eesti kokka.
Seminar toimub koostöös Tallinna linna turismiosakonna, festivali Maitsev Eesti, Eesti Peakokkade Ühenduse ja Külalislahkuse Klastriga.
Koolitaja: Ingo Hettig
Ingo on fine dining ekspert ja rahvusvaheline juhtimiskonsultant, kes töötab peamiselt MICHELINi tärnidega pärjatud restoranidega. Ta nõustab ka idufirmasid ja juba tegutsevaid ettevõtteid, mis tegelevad toidu ja joogi turustamise ja/või tootmisega fine dining restoranide jaoks. Koos partneritega töötas ta Küprosel Limassolis asuva CLOUD9 restorani jaoks välja uue „fine dining külaliskoka kontseptsiooni“.
Muuhulgas otsib ja valib Ingo Hettig noori talente kogu maailmast, kellest saavad CLOUD9 külaliskokad. Ingo Hettig on tuntud rahvusvahelise sisuloojana ja tema kanalid on @travelgastronomist, Instagramis (>280k jälgijat) ja TikTokis (>30k jälgijat).

Pildi autor: Ingo Hettig
Keda ootame osalema?
Ootame külalislahkuse valdkonna professionaale ja ettevõtjaid – olgu nad juba rahvusvaheliselt tunnustatud MICHELINi giidis, teel tärnide poole või alles alustamas tutvumist selle maineka gurmee teejuhiga.
Osalema on oodatud:
+ restoranipidajaid ja ettevõtjaid
+ ambitsioonikaid kokad
+ noored talendid
+ teenindusvaldkonna spetsialistid, restoranijuhid ja sommeljeed
+ investoreid, kes on huvitatud fine dining’u ja külalislahkuse sektorist
Seminarile on oodatud kuni 100 osalejat ning igast ettevõttest võib osaleda 2-3 esindajat.
Seminar toimub inglise keeles ja tõlget ei pakuta.
Praktiline info ja osalemistingimused:
+ osalejate registreerimisel ja valiku tegemisel arvestatakse sellega, et maksimaalselt 60% osalejatest on Tallinnast, ülejäänud 40% teistest Eesti piirkondadest.
+ ettevõttel on olemas välisturuvõimekus (teenuseid tutvustav ingliskeelne koduleht või Facebooki leht). Uute ettevõtete puhul arvestatakse tegijate varasemate saavutustega.
+ need, kes valitud osaleja hulka ei pääse, jäävad ootelisti.
Registreerimistähtaeg on 31. oktoober ja osalemine kinnitatakse 3.11.2025.
Loobumise korral tuleb saata vastavasisuline e-kiri helina.andruskevitsus@eis.ee.

Pildi autor: test

Viimati uuendatud
21.10.2025