Parimate maitsetega kaetud toidulaud Pildi autor: Ken Mürk

Parimad toidufestivalid

Millise sa kindlasti ette võtad?

Head sööki ja mõnusat seltskonda saab sel aastal rohkem kui küll.

Eesti toidukultuur on rikkalik, mistõttu pole imestada, et pea igal nädalal toimub kuskil mõni toidufestival. Seega, kui soovid teha pausi imelise merevaatega restoranide külastamisest, on just paras aeg vaadata, milline toidufestival lähinädalatel toimub.

Toidufestivale on põnev külastada ka seetõttu, et lisaks uutele maitsekogemustele võid sealt avastada ka uusi kohalikke väiketootjaid. Ent kui hindad rohkem joogipoolist, võta sel suvel ette mõni kohalik veinimaja. Võibolla eelistad üldse talusid, kus saad ise käed külge lüüa?

Ära arva, et Eestis piisab vaid ühe ürituse külastamisest – kord on peategelaseks kala, siis hoopis liha, kord veinid, siis küüslauk. Tuleb ikkagi kõik üritused läbi käia, sest head sööki mahub ju alati!

Suuremad toidufestivalid toovad kokku nii juba tuntud kui ka uuemad nimed. Seega saad nautida oma vana head lemmikut või kui soovid midagi uut avastada, leiad selleks kindlasti võimaluse. Meiegi soe soovitus on alati proovida midagi uut – kunagi ei tea, millisest ootamatust roast võib saada sinu uus lemmik!

Lisaks toimub eri piirkondades ka palju kodukohvikute päevi, mis annab ka hea võimaluse näha, mida maitsvat sinu naabrid valmistavad – ja ehk hea õnne korral endalegi retsepti küsida.

 

Toidufestivali külastajad istuvad toidukäru ees ja naudivad toitu

Pildi autor: Peter Paxx

Eestis toimuvad toidufestivalid

Parimad toiduannid tulevad ikka metsast

Eestlaste jaoks on täiesti loomulik, et suvel ja sügisel minnakse metsa, et korjata marju ja seeni. Kui sul endal veel head kohta leitud pole, siis kindlasti leiad mõne meie kokku pandud nimekirjast.

Et elamus aga veelgi erilisemaks teha, pakuvad paljud kokad ja loodusgiidid põnevaid töötubasid, kus selgitatakse, mida ja kust korjata ning mida maitsvat neist hiljem valmistada.

Inimesed valmistavad metsas lõkke peal süüa

Pildi autor: Hans Markus Antson

Põnevad toiduelamused keset loodust

Kui metsas käimine sind ei kõneta, saad osaleda ka teistes töötubades, mida korraldavad näiteks kohalikud väiketootjad. Tallinnas saad näiteks tutvuda traditsiooniliste Eesti toitude-jookidega, Alatskivil degusteerida käsitööveine või Peipsi ääres valmistada kalast kohalikke roogasid.

Inimesed toidu valmistamise töötoas

Pildi autor: Ken Mürk

Loe rohkem

Eesti kaart